Tel: +36 30 841 6312;   +36 70 331 3637

3531 MISKOLC, KISS ERNŐ ÚT 9 /D

A klíma berendezés

ellenőriztetése évente szükséges!

A karbantartással megelőzhet egy nagyobb javítást.

A klíma hatásos működéséhez rendszeresen tisztítani kell a kondenzátort, cserélni a pollenszűrőt és fertőtleníteni a légcsatornákat. Szervizünk Ózonos tisztító berendezéssel rendelkezik.

Klíma rendszer

Működése

A teljesen zárt rendszerben a hűtő közeget a klíma kompresszor keringeti. A kilépő oldalon a közeg gáz halmazállapotú, és a hőmérséklete a kompresszió hatására megemelkedik. Ezután a klíma kondenzátor csőkígyóin áthaladva a felesleges hőt a hűtőrácson beérkező menetszélnek leadja, ezáltal folyadék halmazállapotúvá válik. A nyomáscsökkentő szelep szűk járatán áthaladva a nyomása lecsökken. A hideg gáz átáramlik az elpárologtatón, ahol elpárolog gázneművé válik a gépkocsi belső teréből hőt vesz fel. Ezután a szűrőn keresztül a kompresszorba áramlik, ahol ismét megnő a nyomása, és a körfolyamat kezdődik elölről.

Kormányzás &

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: úton tartja a gumiabroncsot csökkentve a lengéseket, ezáltal növelve a tapadást, irányíthatóságot és komfortot

A lengéscsillapítók a többi autóalkatrészhez hasonlóan elkopnak, romló menetstabilitást okoznak. Sokszor azt sem veszik észre, hogy elérték vagy akár át is lépték a biztonsági határt. Bizonyos határok között ugyan lehet a vezetési stílus módosításával ellensúlyozni a lengéscsillapító elhasználtságát, de ez azzal a veszéllyel jár, hogy egy hirtelen manőver során derül ki, hogy már korábban cseréltetni kellett volna a lengéscsillapítókat.

Szeretnéd ha a futóművedet egy korszerűbb 3D-s műszerrel állítanák? Ezt is megteheted nálunk!

A számítógépes feldolgozásnak és kiértékelésnek köszönhetően miliméterre és szögmásodpercre pontosan a gyári értékekre tudjuk állítani a futóművet. Ebben az összes elterjedt autótípus gyári adatait tartalmazó adatbázisunk segít, melyet rendszeresen frissítünk a legújabb modellek adataival.

Javítás & Szerviz

Biztonságos közlekedés alapja a jó fékrendszer. A fék, azaz eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az egyre dinamikusabb és egyre gyorsabb járművekkel is biztonságosan lehessen közlekedni.

Fék szerviz

Autóink fékrendszerének megbízható működése a legalapvetőbb követelmény. Ha zajt hall fékezéskor, vagy úgy érzi, hogy autója gyengébben fékez, mint máskor, akkor javasoljuk, hogy mihamarabb fáradjon be hozzánk. Szervizünkben szakszerűen végezzük a fékrendszerek javítását. Az általunk elvégzett munkára és a tőlünk származó anyagokra garanciát vállalunk.

Olaj szerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működése szempontjából. A motorolaj szempontjából a városi üzemeltetés a legextrémebb terhelést jelenti. A rendszeres rövidtávú utak esetén (kb. 5-10 km-esek) a hideg-indítások – ha minimálisan is – hígítják a motorolajat, főleg a benzin üzemű gépkocsiknál. Ez esetben az olaj kenőképessége romlik.

Diagnosztika

Motorvezérlő! Ez az egyik legfontosabb része a járművek fedélzeti rendszerének. Az autónk szíve a motor, hogy tartani tudja a mai szigorú kibocsátási normákat, rengeteg kis érzékelővel van ellátva, amiből bármelyik tönkre mehet. A kocsink tudja, hogy honnan nem kap jelet, illetve, hogy honnan kap rossz, értelmezhetetlen adatokat, és ezt hiba esetén jelzi is a diagnosztika, így a szerelőnek segítséget nyújt hová nyúljon, merre keresgéljen. .